Whitten & Proctor Fine Art Conservation

Vi träffar Jill Whitten och Robert Proctor, ägare av den välrenomerade firman Whitten & Proctor Fine Art Conservation

Whitten & Proctor Fine Art Conservation

Under december månad åkte Hanna till Houston i USA och träffade där Jill Whitten och Robert Proctor, som tillsammans äger den välrenomerade firman Whitten & Proctor Fine Art Conservation. Jill Whitten är en av de konservatorer som har arbetat fram de numera mycket använda konserveringsfärgerna Gamblin Colours. Dessa färger är ljuståliga och förändras inte med tiden, vilket kan vara fallet med de naturhartsbaserade retuscheringsfärgerna som också används inom konservering.

Robert Proctor är specialiserad på att svetsa revor i dukar och båda två håller workshops och föreläser både i USA och utomlands.Mötet var mycket inspirerande och givande och gav en inblick i hur konservatorer arbetar på andra sidan Atlanten, både med rengöringsmetoder och retuscheringstekniker. Konserveringsstudion arbetar åt många uppdragsgivare, bl.a museerna i Houston. Det blev också givande besök på Museum of Modern Art och Museum of Contemporary Art i Houston.To Jill and Robert - Thank you so much for a pleasant visit!

Relaterade artiklar

Sankt Nicolai kyrka, Sölvesborg

Sankt Nicolai kyrkas kalkmålningar färdigkonserverade

Digitalretuschering av korväggen i Finja kyrka

Efter konserveringsarbetet som utförts i Finja kyrka perioden August 2020- augusti 2021 har en digitalretuschering utförts i samarbete med Andréason & Leibel, Pigdesign.

Sankta Maria kyrka Ystad

Under början av 2022 utfördes konserveringsarbeten i Sankta Maria kyrka i centrala Ystad