Restaurering
June 24, 2014

Ystad Teater

Renoveringen av vestibulen i Ystad teater pågår under juni månad. Teaterbyggnaden uppfördes i nyrenässans 1893-94 efter ritningar av stadsarkitekt Peter Boisen.

Ystad Teater

Färgsättningen har med åren ändrat sig både exteriört och interiört.För ett antal år sedan genomfördes en genomgripande restaurering.Pga byggnadens utsatta läge med salta vindar och tidigare sjöbotten, är problemen med saltvandringar ett pågående problem.Skånes Målerikonservatorer har anlitats för att tillsammans med HN Byggnadsvård ochErnst Wigrens Målerifirma AB restaurera teaterns vestibul.Övriga exteriöra arbeten på teaterbyggnaden utförs av de två senare firmorna.I vestibulen består konserveringsarbetet av lätt rengöring av måleriet samt nedfästning av spjälkande färg-och grunderingsskikt. Bortfall spacklas upp och retuscheras i.Arbetet beräknas pågå t.om vecka 27.

Relaterade artiklar

Sankt Nicolai kyrka, Sölvesborg

Sankt Nicolai kyrkas kalkmålningar färdigkonserverade

Digitalretuschering av korväggen i Finja kyrka

Efter konserveringsarbetet som utförts i Finja kyrka perioden August 2020- augusti 2021 har en digitalretuschering utförts i samarbete med Andréason & Leibel, Pigdesign.

Sankta Maria kyrka Ystad

Under början av 2022 utfördes konserveringsarbeten i Sankta Maria kyrka i centrala Ystad